Op deze pagina staan de MTB routes die worden onderhouden door ATB Beilen. Zijn er gebreken geconstateerd op de route, dan kun je deze doorgeven via een mail naar info@atbbeilen.nl. De informatie wordt dan doorgegeven aan de betreffende route coördinator. Zou je mogelijk willen helpen met het onderhouden van de route? Stuur dan ook een mail naar info@atbbeilen.nl en er zal contact met je worden opgenomen.

VAM-berg MTB route

De VAM-berg MTB route heeft momenteel een lengte van totaal 10 km,en 220 hoogtemeters, en wordt aangegeven met paarse route bordjes en blauwe route bordjes (bike park). De route is gelegen op de VAM-berg. De VAM (Vuil Afvoer Maatschappij) is een voormalig afvalverwerkingsbedrijf. Op één van de stortbulten op het VAM-terrein in Wijster is sinds 2001 een informatiecentrum gevestigd. De heuvel, die is afgedekt met schone aarde en gras, is met een hoogte van 56 meter boven NAP het hoogste punt van Drenthe. De berg wordt regelmatig aangedaan door wielrenners, zoals de Ronde van Drenthe. De MTB route bestaat deels uit stenen (rockgardens) en heeft een aantal pittige klimmetjes. Ook is er een vlonder pad van 300 meter lang en bevat het parcours een speciale (drijvende) waterbrug. Daarnaast is er een bikepark met Northshore (houten) elementen erin. De route bevat diverse lussen en afkortingen, waardoor er voor iedere type mountainbiker een leuke (uitdagende) route is te rijden.

Verbindingsroute Bikeparken

De verbindingsroute tussen de twee bike parken heeft een lengte van 1300 m en wordt aangegeven met rode route bordjes. De route loopt door het bos van Ter Horsterzand en kan in beide richting worden gefietst.